Občinska organizacija SD Starše

Predsednik: - Janez Horvat (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)
Tajnica: - Jožica Kmetec (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

O občini:

Občina Starše leži v osrednjem delu Dravskega polja na obsežni ravnini. Ustanovljena je bila 1.1.1995 Območje občine Starše se razteza na 34 km2 in zajema 8 naselij: Brunšvik, Loka, Marjeta na Dravskem polju, Prepolje, Rošnja, Starše Trniče in Zlatoličje. V njej živi 4093 prebivalcev v približno 1345 gospodinjstvih.

V občini je 1 osnovna šola  s podružnično šolo v Marjeti na Dravskem polju. Skupno je na obeh šolah 317 učencev. V sklopu vzgojno – izobraževalnega zavoda OŠ Starše deluje tudi pet oddelkov vrtca, trije v enoti Najdihojca Starše in dva v enoti Pikapolonica Marjeta.

Občina Starše praznuje občinski praznik 31. maja. Na ta dan so se leta 1677 kmetje v Staršah uprli grofu Juriju Gunterju Herbensteinu, ki si je lastil vse lovske in ribolovske pravice ter jim delal škodo na poljih.

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..