Občinska organizacija SD Miklavž na Dravskem polju

Predsednik: - Boris Potrč (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)
Podpredsednik: - Vlado Maksimovič
Tajnica: - Marija Čuš (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)
Članici predsedstva: Dragica Centrih, Nada Kramberger
Člana predsedstva: Gregor Taks, Zvonko Raušl

Občina Miklavž na Dravskem polju leži v celoti na Dravskem polju, ki je prehodno območje med subpanonsko in subalpsko severovzhodno Slovenijo. Dravsko polje na zahodu meji na Pohorje, na skrajnem severozahodu na Dravsko dolino, na severu in vzhodu na Slovenske gorice, na jugu pa postopoma prehaja v Ptujsko polje. Občino Miklavž na Dravskem polju obdajajo občine Maribor, Starše in Hoče-Slivnica. Ustanovljena je bila leta 1998. Območje občine Miklavž na Dravskem polju se razteza na 12,54 km2 in zajema 4 naselja: Dobrovce, Dravski dvor, Miklavž na Dravskem polju in Skoke. V njej živi 6198 (l. 2006) prebivalcev v približno cca 2000 gospodinjstvih.

V občini je 1 osnovna šola s podružnično šolo v Dobrovcih. V sklopu vzgojno –izobraževalnega zavoda OŠ Miklavž na Dravskem polju delujeta tudi dva vrtca, in sicer »VRTILJAK« v Miklavžu in »CICIBAN« v Dobrovcih .

Občina Miklavž na Dravskem polju praznuje občinski praznik 19. aprila.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..