Pogovor za dolgotrajno oskrbo

Vabilo na javni pogovor s Koalicijo ŽLS za dolgotrajno oskrbo

Spoštovane občanke in občani Maribora!

Ženski lobi Slovenije (ŽLS) se je odločil prekiniti zaporedje neuspelih poskusov slovenskih vlad, da pripravijo zakon, ki bi urejal dolgotrajno oskrbo, in pomagati zgraditi družbeno soglasje o modelu dolgotrajne oskrbe, ki ga v Sloveniji želimo in zmoremo. V ta namen smo ustanovile Koalicijo za dolgotrajno oskrbo. V njej se povezujemo vse/vsi, ki enako ocenjujemo bistvo problema in zahtevamo, da se dolgotrajna oskrba opredeli kot univerzalna pravica, njeno zagotavljanje pa sistemsko uredi kot javna, pluralna in vsem dostopna  storitev.

Ker želimo v odločanje o tem  vključiti predvsem tiste, ki jim bodo predlagane rešitve najbolj določale vsakdanje življenje,  bo koalicija  organizirala javne razprave o svojem predlogu temeljnih izhodišč zakona in javni pritisk ljudi na vse stranke, ki bo pripeljal do tako zastavljenega zakona o dolgotrajni oskrbi v prvem letu nove vlade in državnega zbora. Zato vas vabimo na javno razpravo o tej temi.

Razprava bo  23. 4.  2018 od 17.00  do 19.00  ure v  dvorani  DRUŠTVU UPOKOJENCEV MARIBOR CENTER,  Slomškov trg 5, 2000 Maribor

                                             

Razpravo bo v imenu ŽLS in njegove Koalicije za dolgotrajno oskrbo  uvedla in vodila podpredsednica Ženskega lobija Slovenije dr.Živa Humer

Strokovni pogled na temo bosta  prispevala članica in član Koalicije za dolgtrajno oskrbo, dr. Majda Hrženjak in sekretar Skupnosti socialnih zavodov, Jaka Bizjak

Stanje v občini Maribor  nam bodo predstavili: župan mesta Maribor dr. Andrej Fištravec ali nekdo iz njegove ekipe, in predsednik društva upokjencev Maribor Center, Branko Medik.

Sklepe iz razprave bo na koncu povzela članica Koalicije za dolgotrajbo oskrbo, Sonja Lokar

Sledila bo razprava z vami, ki se udeležujete tega  dogodka.  Nanj smo povabile/povabili  tudi vse stranke, ki se nameravajo  udeležiti prihajajočih državnozborskih volitev, in medije.

Skupaj lahko dosežemo soglasje, ki ga bodo vzele za svojega vse ali vsaj večina bodočih parlamentarnih strank in vsaka od možnih vladnih koalicij. Dolgotrajna oskrba je preveč pomembna za vsakogar izmed nas, da bi jo prepustili v urejanje katerikoli ozko strankarsko naravnani politiki.

Za kakovost življenja nas vseh gre!

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..