Podpora investiciji podjetja Magna

Predsedstvo občinske organizacije SD Maribor je po temeljiti in vsestranski razpravi na svoji seji dne 01.06.2017 sprejelo stališče do trenutno aktualne polemike v zvezi z investicijo podjetja Magna v širšem Mariborskem okolju.

Naložba multinacionalnega podjetja Magna je za mariborski industrijski bazen ključnega pomena ter prvi velik in resen projekt po gospodarskem zlomu Maribora, ki je sledil izgubi bivšega trga. Izteka se zadnji trenutek za razvojni preobrat, saj so demografske in migracijske zakonitosti že dodobra oslabile delovni potencial regije.

Državno vodstvo je spoznalo, da razvojno zaostajanje severovzhodne Slovenije in Maribora ogroža napredek cele Slovenije, zato izrecno podpira zastavljen projekt. Pri tem sploh ni dvoma, da ga je treba izpeljati skladno z drugimi ključnimi strategijami, kot so varovanje okolja, samooskrba s hrano, zaposlenost, pa tudi uveljavljanje lastnega znanja in krepitev slovenske kulture.

Brezpogojna je tudi transparentnost zagotavljanja pogojev za investicijo. Najbolj glasni nasprotniki projekta izhajajo iz kroga, ki že leta sistematično zapostavlja ali celo zavira razvoj Maribora in regije ter mu je edini cilj oblast. Argumenti, ki jih navajajo proti projektu, so bodisi izmišljeni ali pa se po pomembnosti ne morejo primerjati z razlogi, ki govorijo v prid projektu.

Priznati je treba, da je vpletanje politike v gospodarske odločitve redko prineslo kaj dobrega ljudem in ne smemo dopustiti, da bo tako tudi pri tem projektu, ki je za prihodnost Maribora zelo pomemben.

magna

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..