IZJAVA ZA JAVNOST – PRORAČUN MESTNE OBČINE ZA LETO 2015

Socialni demokrati Proračuna za leto 2015 – prvo branje, ne bomo podprli iz naslednjih razlogov:

  • Ker ne temelji na realnih prihodkih.
  • Ker v visokem povečanju predvidenih odhodkov za delovanje Občinske uprave ni zaslediti napora in želje po uspešnem in racionalnem opravljanju nalog Občinske uprave.
  • Ker napoveduje povišanje cen nekaterih komunalnih storitev s ciljem povečanja dobička za ustvarjanje dodatnih kapitalskih prihodkov.
  • Zaradi sprejete koalicijske pogodbe o povečanju tržnih dejavnosti, bo prihajalo do pritiskov na uprave in vodstva javnih gospodarskih družb in javnih zavodov za povečanje dobičkov, kar bo imelo za posledico dvig cen osnovnih storitev javnih družb. To bomo občutili meščani in meščanke.
  • Ker tako oblikovan proračun ne zagotavlja tako hudo potrebnega razvojnega preboja mesta Maribor in onemogoča sofinanciranje razvojnih projektov iz Evropskih in drugih sredstev.

Socialni demokrati imamo pripravljenih dovolj ustreznih predlogov za prerazporeditev odhodkov v predloženem Proračunu za leto 2015 za prvo branje. Po posameznih namenih porabe jih bodo predlagali in utemeljili naši svetniki.

novinarska proracun2015

Stališča so na novinarski konferenci predstavili predsednik Mestne organizacije SD Maribor Anton Gačnik, vodja svetniške skupine Matej Žmavc, članica predsedstva Alenka Iskra in vodja skupine za pripravo stališč do proračuna Ivana Krašnja

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..