• Osankarica 2011

  Na Osankarici je potekala spominska slovesnost v počastitev 68. obletnice poslednjega boja Pohorskega bataljona katere smo skupaj z ostalimi udeležili tudi člani SD Maribor. Slavnostni govornik Pavel Gantar, predsednik državnega zbora Republike Slovenije.

  osankarica1

  osankarica2

 • Bojan Horvat

  bojan

   

  "Quand tu veux construire un bateau, ne commence pas par rassembler du bois, couper des planches et distribuer du travail, mais reveille au sein
  des hommes le desir de la mer grande et large."

  (Če želiš zgraditi ladjo ne začni s podiranjem dreves, izdelavo desk in  
  dajanjem navodil za delo, temveč prebudi v ljudeh hrepenenje po morskih
  prostranstvih.)

  Antoine de Saint Exupéry

   

   

  Rojen 15.12.1957 v Murski Soboti. Od 1960 leta živim v Mariboru, kjer sem po končani osnovni šoli 1972 nadaljeval šolanje na Gimnaziji Miloša Zidanška (današnji II. gimnaziji Maribor) in leta 1976 maturiral. Univerzitetno izobrazbo sem pridobil na študiju elektrotehnike na današnji Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in

  informatiko, ki deluje v okviru Univerze v Mariboru. Po končanem študiju, sem se zaposlil v podjetju Elektrokovina najprej kot projektant in kasneje kot direktor sektorja. Po stečaju sem se leta 1996 zaposlil v elektrogospodarstvu. Najprej v podjetju EGS-RI in leta 2001 v Elektro Maribor d.d., kjer že sedem let kot direktor vodim sektor nakupa in prodaje električne energije.

  S političnim delom sem se srečal že v času študija, ko sem bil aktiven v okviru takratne organizacije ZKS na fakulteti in v organih upravljanja fakultete. Politično aktivnost sem nadaljeval tudi v času prve zaposlitve in se po nekajletni pasivnosti ponovno aktiviral kot član predsedstva OO SD Maribor. Na lokalnih volitvah 2006 sem kandidiral za mestnega svetnika in leta 2007 v Mestnem svetu MOM nadomestil Borisa Soviča. Leta 2008 sem kandidiral na državnozborskih volitvah in v okviru volilne enote dosegel četrti rezultat. Februarja 2009 sem bil na volilni konferenci OO Maribor izvoljen za predsednika OO.

  Vse od gimnazije se v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju redno soočam s spremembami, ki mi dajejo inspiracijo za osebni razvoj in iskanje novih poti za premagovanje ovir. Spoznanje, da je pomembnejše cilje in spremembe moč doseči zgolj ob dovolj veliki podpori somišljenikov, se mi pri tem zdi ključnega pomena. Zato pri svojem delovanju stavim na demokratično in ustvarjalno sodelovanje vseh, ki so nanj pripravljeni.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..