• Srečanje OO SD Maribor z vodstvom stranke

  sredacenjePred_1

 • Pobude in vprašanja na 9. redni seji MS MOM

  Matej Žmavc

  Svetniška pobuda:

  Že kar lep čas je pretekel odkar so tatovi v mariborskem mestnem parku odtujili medeninaste nastavke za drogove javne razsvetljave. Zaradi varnosti sprehajalcev v mestnem parku, dajem svetniško pobudo, da se odtujene luči nemudoma nadomestijo z novimi.

  Svetniško vprašanje:

  Problematika ureditve Kulturnega centra Pekarna:

  Postavljam svetniško vprašanje glede obnove Kulturnega centra Pekarna in sicer za 2., 3. in 4. fazo obnove. Oba objekta, tako Hladilnica kot Lubadar, bi v 2. in 3. fazi že morala biti zgrajena, vendar se gradnja še ni začela. Zaradi prenizko ocenjene investicije, ki je bila prijavljena na SVLR, se sedaj oba objekta projektirata za znižanje vrednosti investicije.

  Postavljam vprašanje, kdaj boste z novelacijo investicijskega projekta Kulturni center pekarna prišli na mestni svet in tako seznanili mestne svetnike ter širšo javnost in uporabnike glede obnove, ki zamuja že več kot leto dni. Naj poudarim, da bi se gradnja morala začeti novembra 2010! Zanima me tudi, kako lahko poteka preprojektiranje objekta mimo soglasja mestnega sveta oz. potrjene novelacije investicijskega projekta, kot ga je sprejel mestni svet? Nadalje sprašujem, kdaj in kako boste nabavili opremo, ki ste jo zaradi racionalizacije umaknili iz projekta? Skrbi me, da bomo zaradi nespametnih odločitev dobili neuporabno zgradbo, brez možnosti ustvarjanja programa, kot si bi ga takšna zgradba in uporabniki zaslužili.

  Damjana Karlo:

  Svetniška pobuda:

  Ker se pri večini projektov Mestne občine Maribor pojavlja kot izvajalec priprave projektne dokumentacije podjetje Andrej Kajbič s.p., dajemo pobudo, da se Mestnemu svetu MOM dostavi poročilo o oddaje del, iz katerega bo razvidno, na kak način so bila oddana dela in kdo so bili drugi ponudniki za pripravo projektne dokumentacije za posamezni projekt, ki ga je sicer dobil v pripravo Andrej Kajbič s.p.  Zraven naj bo še navedeno, kje je bilo objavljeno zbiranje ponudb za oddajo del za posamezni projekt.

  Svetniško vprašanje:

  Na 8. redni seji Mestnega sveta MOM je mestni svet sprejel več sklepov, ki so se nanašali na 50. točko dnevnega reda »Ureditev Trga Leona Štuklja«. Med drugim je mestni svet s sklepom naložil Službi notranje revizije MOM, da do 31.7.2011 preveri skladnost vseh postopkov pri investiciji na Trgu Leona Štuklja z zakonodajo in gospodarno rabo sredstev. Zanima nas, zakaj do danes nismo prejeli poročila Službe notranje revizije MOM oziroma kdaj lahko to poročilo pričakujemo?

 • ENOTNI DO ZMAGE

   Na današnji volilni konvenciji v IZUM-u so delegatke in delegati Območne organizacije Socialnih demokratov Maribor soglasno potrdili vse predlagane kandidatke in kandidate za župane oz. županje MO Maribor in primestnih občin.

  Za župana Mestne občine Maribor je soglasno podporo za županskega kandidata SD dobil Bojan Horvat, predsednik OO SD Maribor, za župana Občine Hoče - Slivnica Jože Merkuš, sedanji župan, za županjo občine Starše Irena Majcen, podpredsednica Občinskega odbora SD Starše in za župana Občine Rače - Fram, mag. Branko Petrovič, predsednik Občinskega odbora SD Rače - Fram. Za skupnega kandidata (SD in Zares) v Občini Miklavž na Dravskem polju so delegatke in delegati soglasno podprli Mladena Kraljića.

  slika1

  [readon url="http://www.sd-maribor.si/index.php?option=com_content&view=article&id=214:enotni-do-zmage&catid=38:aktualno"]Preberite več...[/readon]

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..