• Pristop

  Test
 • Poslanca

  V volilni enoti VII sta bila na volivah v državni zbor izvoljena dva SD-jeva poslanca:

   

 • Sd v mestu

  Prijateljice in prijatelji!

  Čas neusmiljeno teče in približuje se poletje, ko si bomo vsak na svoj način poskusili vzeti nekaj uric, dni ali pa tednov zase z namenom, da ponovno naberemo nekaj moči za jesenske in zimske dni. Socialni demokrati se v tem letu srečujemo s pomembnimi izzivi na različnih ravneh našega delovanja. Na državni ravni se spoprijemamo z uresničevanjem posameznih projektov, ki sestavljajo tako imenovano izhodno strategijo. Ta strategija bi naj nas, državljanke in državljane Republike Slovenije, popeljala iz obdobja vsesplošne krize v družbo najbolj razvitih, uspešnih in socialno povezanih držav. Na lokalni ravni pa se približujejo volitve, ki nam ponujajo priložnost, da sedanje pozicije okrepimo, da tudi na tej ravni ljudem ponudimo razvojno alternativo in da dokažemo, da Socialni demokrati znamo in zmoremo zagotoviti trajni in uravnotežen razvoj tudi v času, ko so različni, za razvoj potrebni, viri omejeni.

  Nahajamo se v obdobju, ko nas ljudje dojemajo kot nosilce politike na državni ravni in ko od nas pričakujejo vodilno vlogo za dvig kvalitete življenja na vseh ravneh, kar smo v programih vedno obljubljali. Zato so nemalokrat dokaj kritični do potez, ki jih izvršna in zakonodajna oblast vlečeta na različnih področjih pa naj gre za notranje ali pa za zunanje politične in gospodarske teme. Seveda tudi mi, Socialni demokrati, nismo imuni za kritičen odnos do nekaterih odločitev, saj je vendar naša temeljna usmeritev vedno bila v iskanju rešitev, ki bodo pozitivno vplivale na razvoj družbe v najširšem smislu ob sočasnem zagotavljanju socialne povezanosti in solidarnosti. Ravno zato moramo svoje kritične poglede usmeriti tja, kjer opažamo odstopanja od te smeri in s konstruktivnimi predlogi, ne s kritizerstvom, prispevati k temu, da ostanemo na naši poti. Osebno verjamem, da se nas večina trudi prav na ta način ne glede na dejstvo, da nas tistih, ki ne mislijo tako kot mi in ki vidijo razvoj družbe na drugačen način kot to vidimo mi, nenehno verbalno bombardirajo. Prav tako verjamem, da je takšnih ljudi malo, so pa zelo glasni in da jih lahko mi preglasimo ter vse dvomljivce prepričamo, da je prihodnost Slovenije, verjetno tudi Evrope in Sveta, v družbi, ki bo v največji možni meri ekonomsko pravična do posameznika in socialno povezana.

  Pred nami je mesec v katerem se bodo kresala mnenja o primernosti ali pravilnosti načina reševanja mejnega vprašanja z Republiko Hrvaško z arbitražnim sporazumom. Že do sedaj smo bili priče spopadu različnih strokovnih in "strokovnih" mnenj. Smo priče očitkom, da nekateri naši najvišji predstavniki spreminjajo svoja stališča in da so napori našega predsednika za rešitev tega vprašanja napačni. Upam, da tudi vi, s stranko pa tudi z menoj, delite mnenje o pravilnosti in primernosti reševanja tega vprašanja na način kot je bil sprejet. Osebno verjamem v to, da je skrajni čas za končno rešitev, ki bo za obe strani pravična. Zato vas prosim, da se tudi vi aktivno, predvsem pa argumentirano, vključite v pojasnjevanje našega stališča zakaj je ta sporazum dober.

  Ne nazadnje pa so pred nami tudi lokalne volitve, ki se nezadržno približujejo. Priprave nanje so v polnem teku že od lanske jeseni in kmalu bodo vidni osnovni obrisi našega programa in naše kadrovske ponudbe za mesta v svetih MČ in KS, občinskih svetih in mestnem svetu ter za funkcije županov. V nekaterih okoljih smo na tem področju nekoliko dlje medtem, ko v nekaterih sredinah ustrezne rešitve še vedno iščemo. Zato vas naprošam, da ne glede na dejstvo, da smo nekatere postopke formalno že izpeljali, v vseh sredinah, kjer so še nekatera odprta vprašanja z vidika kadrov ali pa programa, s svojimi predlogi aktivno sodelujete, da najdemo ustrezne rešitve.

  Prijateljice in prijatelji.

  Pred nami je zanimivo obdobje v katerem bomo Socialni demokrati ponovno dobili priložnost za to, da pokažemo našo trdno voljo in dokažemo, da verjamemo v to, kar smo v svojih programskih dokumentih zapisali, da verjamemo v to, da smo na pravi poti, ki nas bo pripeljala iz krize v razvito, konkurenčno, uspešno in socialno povezano družbo, da verjamemo v to, da je možno sosedske odnose urejati na temeljih medsebojnega zaupanja, spoštovanja in enakopravnosti in da pokažemo našo trdno odločenost, da na jesenskih volitvah dosežemo zmagovit rezultat. Da lahko vse to dosežemo sem trdno prepričan predvsem zaradi tega, ker verjamem v vas in ker smo že večkrat dokazali, da skupaj zmoremo več in ne samo več, temveč praktično skoraj vse.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..